MR francouzských ovčáku

06.09.2010 15:09

V sobotu 4.9.2010 jsme se Deliskou zúčastnily Mistrovství republiky francouzských ovčáku v České Třebové. Počasí nám moc nepřálo, ale mohlo být hůř. Vyrazili jsme s Láďou, Domčou a kamarádkou Helčou již v pátek odpoledne a ubytovali se na ubytovně z dob dávno minulých. Ale bylo tam teplo a sucho. V sobotu ráno jsme vyrazili směr stadion. Opravdu to tam vypadalo jak na mistrovství. Odprezentovali jsme se, trošku si zatrénovali  a v 9.30 byl nástup. Startovní čísla se losovala výběrem misky pro psa. Já si vybrala misku s číslem 2. Ideání. V 9.20 jsem nastupovala na poslušnost. Delisa vypadala, že u toho hrozně trpí, pár nepřesností a malé poodplazení z odložení nás stálo 15 bodů. Takže 85 bodů na poslušnosti.

Pak následovaly obrany. To pro změnu nemohla Deliska najít poslední maketu s figurantem, nejdřív oběhla jinou maketu pak branku až se konečně trefila. Za několik bodů si můžu sama svou neznalostí nebo momentálního výpadku co vlastně můžu a nesmim udělat. Obrany 75 bodů.

A nakonec se jelo na stopy. Počasí akorát a terén nízký jetel. Z nášlapu vyšla Delí pěkně, ale pak jí pořád něco táhlo doprava, na lomu krásně zahla, ale opět něco špatně. 1. předmět jen očichala a šla dál, 2. lom o kus přešla a pak se napojila a poslední předmět zalehla bohužel o kousek vedle. Stopa 74 bodů. Našich nejmíň bodů na stopách.

I s těmito body to stačilo na 2. místo v kategorii ZVV1.